Het is klimmen naar de hoogvlakte van de Aubrac, waar het zo mooi zou moeten zijn. Het is inderdaad mooi maar door de regen, de gure wind en de moerassige weiden is het continu opletten geblazen - modder overal!
Ik vind een bed in "la ferme du Barry" waar Vincent, de gastheer demonstreert hoe de "aligot", specialiteit van de streek aardappelen, kaas en room - een caloriebom), geserveerd wordt. Eerst krijgen we netelsoep; ik herinner mij dat ons bobonne dat ook maakte.
de Tomme, plaatselijke kaas van 3 dagen oud, voor gebruik in de aligot
en zo wordt de aligot geserveerd
Donderdag ook weer ponchodag, en dat voor de ganse dag.
Door de weiden met de Aubrac-koeien: vleeskoeien die vorig weekend feestelijk naar de hoogvlakte gebracht werden: de Transhumance - is op bepaalde plaatsen niet kunnen doorgaan omwille van de sneeuw. Velen hebben net geschminkte ogen.
en daar moeten we door
Geen opmerkingen:
Een reactie posten